Skip to content Skip to sidebar Skip to footer




Semih Kılıçsoy için Real Madrid iddiası

Adım adım Avrupa'ya hazırlanan Semih Kılıçsoy için Real Madrid iddiası

Beşiktaş'ın, Avrupa kupalarında gol atan en genç futbolcusu olan Semih Kılıçsoy'un bugünlere nasıl geldiği ortaya çıktı. Kariyerini adım adım planlayan 17 yaşındaki futbolcuyu Real Madrid'in scotunun da takibe aldığı ve Semih hakkında ilginç sözler sarf ettiği ileri sürüldü.

Semih Kılıçsoy için Real Madrid iddiası



UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Beşiktaş'ın Tirana karşısında attığı üçüncü golle imza atarak gündem olan Semih Kılıçsoy'un adım adım bugünlere geldiği ortaya çıktı. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; İstanbul Arnavutköy’deki Beşiktaş Futbol Okulu’nda sivrilen genç oyuncu, futbolu adeta genlerinde taşıyordu. 

Amatör olarak futbolla uğraşan Trabzonlu bir ailenin oğlu olarak Beşiktaş altyapısına gelen Semih Kılıçsoy, sadece siyah-beyazlı forma altında değil, U14, U15, U17 ve U19 milli takımlarında da boy gösterdi, goller attı. Gelişim liglerinde de golleriyle tanındı.

Geçen sezon Teknik Direktör Valerien Ismael’in A takıma daveti onu kamuoyuna tanıtsa da, ailenin menajeriyle birlikte yaptığı planlama, gelişmesinin ana noktası oldu. Anne ve babası İstanbul’da yaşasa da, Semih, 2 yıldır tesislerde kalmaya başladı. Bu, dış hayattan izolasyonu anlamına geliyordu. 

Son bir senedir de İngilizce dersleri alması, 2 bireysel antrenör, mentör ve diyetisyen ile çalışması, öncelikle Beşiktaşlı olmayı hedefleyen futbolcu için gelecek adına yapılan bir Avrupa hazırlığıydı. Adeta günlük mesai yapar gibi 8 saatini futbola ayıran Semih, ayrıca fiziksel gelişimi için bilimsel metodları tercih etti.

Liseyi bu sene bitiren, ancak futboldaki gelişiminin bölünmemesi için üniversite sınavlarına girmeyi tercih etmeyen Semih Kılıçsoy, kendini tamamen futbola verdi. 

2 ayda bir İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde teste tabi tutulan oyuncunun çalışma programı da, buradan çıkacak raporlara göre ayarlanıyor. Bu da Semih’i yaşıtlarına göre farklı kılıyor.

Beşiktaş’ın yeni yeteneği Semih Kılıçsoy’un genç milli takımlardaki başarısı, büyük Avrupa takımlarının da dikkatini çekti. 

Real Madrid Scoutu, kendisine Semih’i anlatanlara, “Beni Semih konusunda ikna etmeye çalışmayın. Onun ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu biliyorum” diyerek, genç oyuncuyu çok iyi tanıdığını anlattı. 

İspanyol ekibi dışında, Bayern Münih, Ajax, Sevilla, Genk ve Club Brugge de Beşiktaşlı futbolcuyu yakından takip ediyor.


Yorum Gönder for "Semih Kılıçsoy için Real Madrid iddiası"